Učenička zadruga „Pahinsko“

Učenička zadruga „Pahinsko“ dragovoljna je učenička organizacija koja djeluje u Centru za odgoj i obrazovanje „Pahinsko“. Osnivač zadruge je Odgojni dom Ivanec, a osnivačka skupština održana je 5. travnja 2005. godine. Od 2010. godine članovi smo Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva.

Cilj je naše zadruge okupiti što veći broj učenika koji pod vodstvom voditelja sekcija stječu nova znanja, radne navike i korisno provode slobodno vrijeme. U zadruzi trenutno djeluju vrtlarska sekcija, voćarsko-vinogradarska sekcija, sekcija skupljanja ljekovitog bilja i jestivih plodova i sekcija izrade ukrasnih i uporabnih predmeta.

Na domskim oranicama, između ostalog, sijemo i uzgajamo buče golice od kojih dobivamo bučino ulje.

Sa svojim uljem sudjelovali smo na tri izložbe bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske i posebno smo ponosni na srebrnu medalju u kategoriji nerafinirana bučina ulja proizvedena tradicionalnim postupkom (uz prženje) na izložbi u Zaboku 2013. godine.

Bučino ulje predstavljamo na smotrama učeničkih zadruga (županijskim i državnim), danima kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i sličnim skupovima i manifestacijama.

Količine koje proizvodimo su skromne (50 l godišnje), ali naše črno zlato postalo je brend naše zadruge i postalo je prepoznatljivo na tržištu.

Proizvodi:

Kontakt:

Centar za odgoj i obrazovanje pri Odgojnom domu Ivanec
Učenička zadruga „Pahinsko“
Pahinsko 6
42240 Ivanec
Tel./fax: 385 42 771 914
Mob.: 099 215 1408
e-mail: odgojni.dom.ivanec@vz.t-com.hr
web: http:/centar-odgojiobrazovanje-ivanec.skole.hr

Pošaljite nam poruku:

14 + 1 =