Bogati program povodom proslave 15. godina Udruge kuhara Varaždinske županije

Na današnjoj konferenciji za medije Natalija Martinčević, predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije i Damir Crleni, tajnik Udruge kuhara Varaždinske županije najavili su proslavu 15. godišnjice Udruge kuhara, koja će se održati ove subote, 5. svibnja, u atriju i ispred županijske palače.

Natalija Martinčević tom prilikom je naglasila kako je ova manifestacija nastavak dobre suradnje Varaždinske županije i TZ Varaždinske županije sa Udrugom kuhara Varaždinske županije, ali i svim ostalim kuharima i restoranima koji su se uključili u županijski projekt brendiranja buče i bučinog ulja. Tako su ugostiteljski objekti koji su nosioci standarda Okusi varaždinskoga kraja ove godine, u sklopu nedavno završene manifestacije Dani okusa varaždinskoga kraja, uključili jela od buče u svoje promotivne menije.

Program manifestacije predstavio je Damir Crleni, tajnik Udruge kuhara Varaždinske županije koji je najavio degustaciju jela, radionice i izložbe na temu kulinarstva, rezbarene atrakcije od voća i povrća, predstavljanje restorana, ali i učenika i polaznika vrtića.

Od 10. 00 sati očekuje se izložba kuharica umirovljenih kuhara i kuharica, a u prezentacije će se uključiti i Udruge Hajdina, Trnovečko srce, Preslice iz Sračinca, Udruga žena Vidovec, Udruga varaždinsko bučino ulje, PZ varaždinsko povrće, Rotary club Varaždin, Vinarija Vitez, Varaždinski plac, Elmag Ludbreg te KUD Vidovec i članovi Udruge Hajdina.

Udruga kuhara Varaždinske županije osnovana je 19. ožujka 2003. godine s ciljem afirmacije struke i očuvanja tradicijskih namirnica i proizvoda koji su vezani za Varaždinsku županiju i varaždinski kraj. Jedna od zadaća Udruge je da svoja znanja prenose na mlađe generacije, a i Martinčević i Crleni složili su se kako je to važno s obzirom na bogatu kulinarsku povijest naše Županije, a i zbog deficita kuhara u Varaždinskoj županiji.

Program započinje u 10.00 sati i završava velikom rođendanskom tortom oko 13.00 sati, a svi građani Varaždinske županije dobrodošli su da se priključe proslavi i time daju potporu trudu i vještinama kuhara Varaždinske županije, ali prije svega prijenosu znanja i entuzijazma na mlađe generacije budućih kuhara.